Plankeværk og hegn til haven

Har du lyst til at afskærme for vind eller blot få noget mere privatliv på terrassen? Med et hegn, plankeværk, stakit eller lignende i planker af fibercement får du både læ mod vinden og afskærmning til naboer eller offentlig vej.

Dette kunne være et eventuelt ekstra-projekt, hvis du mangler inspiration til anvendelse af det spild, du har fra facadebeklædningen eller andre projekter med Cedral. 

   

Med Cedral Lap og Cedral Click får du et hegn og afskærmning til haven med et minimum af vedligeholdelse til en god pris. Cedrals produkter består af fibercement, som er uorganisk. Det betyder lang holdbarhed, da det ikke tager imod råd og svamp eller ligger under for insektangreb.

Fibercement er også ubrændbart, så du ikke behøver at være ekstra forsigtig, når du griller om sommeren.

Derudover er vores planker til hegn til haven færdigmalede. Det betyder, at du ikke behøver, at tage dig af efterfølgende og jævnlig malerbehandling. Du sparer dermed også de løbende udgifter hertil.

I stedet kan du bruge din fritid på andre ting.

Du kan bruge Cedral Lap og Cedral Click til dit hegn.

Næsten vedligeholdelsesfri brædder til dit hegn i haven

Cedral er som nævnt uorganisk og ligger derfor ikke under for fugt og insektangreb. Derudover leveres det fabriksmalet samtidigt med, at løsningen er let at installere.

Helt praktisk betyder det, at du får et materiale med langt mindre vedligehold end et hegn af træ, men samtidigt er det også muligt at arbejde med fibercementen med de samme almindelige værktøjer, som du bruger til træ.

   

Når du skal bygge et hegn til haven kan du save i plankerne med en almindelig savklinge til træ og bruge en bore- eller skruemaskine uden at bore hullerne først. Du kan også benytte en sømpistol.

Vi anbefaler, dog at du benytter el-værktøj som for eksempel kap/geringsav eller rundsav med diamantklinge, da tilskæringerne bliver mere præcise og resultatet flottere.

Vær opmærksom på at du bliver nødt til at benytte Cedral fibercement-brædder på begge sider af dit hegn. Plankerne har nemlig kun træstrukturen/maling på den ene side. Det lille stykke ekstra arbejde opvejes dog af, at du ikke skal male jævnligt.

Montering af nyt hegn til haven

Når du anvender Cedral som hegn-brædder skal du fastgøre dem på afstandslister af træ. Dette underlag sikrer et ventileret hulrum mellem brædderne, der monteres på begge sider af hegnet.

Du kan montere Cedral Lap med skruer eller søm, hvor du via en montørhjælper sørger for et ensartet og præcist overlap mellem plankerne. Cedral Click monteres og sættes let sammen via fer-not systemet og Click clips.

For at give hegnet en flot finish og beskytte plankerne afdækkes toppen med en topplanke og -profil.

Cedral Lap

Cedral Click